Bulletin # 145

Posted by: Editorial Committee  :  Category: News & Articles

 

Member UpdateBulletin

Ενημέρωση Μελών, Φίλων, και Συνεργατών του Συνδέσμου

Bulletin 145   March 2017

  

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Προσφέρει για Πρώτη Φορά Θερινό Πρόγραμμα Εφαρμοσμένης Αρχαιολογίας και Νεοελληνικής Γλώσσας

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για σπουδαστές που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές ευκαιρίες στο εξωτερικό το καλοκαίρι παρουσιάζει το καινοτόμο πρόγραμμα που περιγράφεται σύντομα κατωτέρω. Το γεγονός ότι το πρόγραμμα προσφέρεται από το κορυφαίο Τμήμα Αρχαιολογίας στην Ευρώπη και το εξ ίσου ονομαστό Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι επαρκές κίνητρο να κεντρίσει φιλοπρόοδους φοιτητές να επωφεληθούν από αυτό: πρόκειται για το επιστημονικό -εκπαιδευτικό ίδρυμα που έφερε στο φως τους μνημειακούς θησαυρούς της Βεργίνας και άλλων αρχαιοτήτων στην Μακεδονία. Στην σειρά των πρώτων φοιτητών που θα εκπαιδευθούν εφέτος. ελπίζουμε να αντιπροσωπευθούν και νέοι της Ομογένειας. Ο αριθμός των φοιτητών που θα γίνουν δεκτοί είναι περιωρισμένος και ο συναγωνισμός για την εισδοχή,  κατά τα φαινόμενα, θα είναι έντονος. Ευχόμαστε να είναι τυχεροί όσο το δυνατόν περισσότεροι Ελληνοαμερικανοί και Ελληνοκαναδοί που θα συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα σπουδών τους την μοναδική αυτή μαθησιακή εμπειρία ερευνητικής εμβάθυνσης στην Ελληνική ιστορία και πολιτισμό.                                                                                                                                                                               

 145A

Το Θερινό Σχολείο της Αρχαιολογίας στη Θεσσαλονίκη είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα που υλοποιείται από την Ανασκαφή της Τούμπας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 Το Πρόγραμμα Νέας Ελληνικής Γλώσσας

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του θερινού σχολείου, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν εντατικά μαθήματα νέας ελληνικής γλώσσας (επίπεδο Α1 και Α2). Το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου έχει μια μακρόχρονη εμπειρία στον τομέα της διδασκαλίας της νέας ελληνικής ως δεύτερης / ξένης γλώσσας.

Η έρευνα πεδίου

Η έρευνα πεδίου θα πραγματοποιηθεί στον οικισμό της Εποχής του Χαλκού και του Σιδήρου στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει ανασκαφεί από το Τμήμα Αρχαιολογίας, ένα από τα κορυφαία Τμήματα Αρχαιολογίας στην Ευρώπη.* Οι εργασίες θα επικεντρωθούν στην έρευνα στα καλοδιατηρημένα προϊστορικά σπίτια της περιοχής και στην κατανόηση των διαφόρων πτυχών της ζωής των κατοίκων τους.

Κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων στην ανασκαφή, οι συμμετέχοντες θα εισαχθούν στις μεθόδους επιτόπιας έρευνας και αρχαιολογικής θεωρίας. Οι συμμετέχοντες θα εναλλάσσονται μεταξύ του σκαψίματος σε σκάμματα και της επεξεργασίας των ευρημάτων στο υπόστεγο ανασκαφής και το εργαστήριο, προκειμένου να αποκτήσουν πρακτικές αρχαιολογικές δεξιότητες σε ένα πραγματικό ερευνητικό περιβάλλον. Η εργασία στα σκάμματα θα περιλαμβάνει κατάρτιση, στη κειμενική και τρισδιάστατη τεκμηρίωση της ανασκαφικής διαδικασίας και στην κατανόηση των βασικών αρχών της αρχαιολογικής στρωματογραφίας.

Στο υπόστεγο, οι μαθητές θα εργαστούν στην ποσοτικοποίηση, ταξινόμηση και καταλογογράφηση των αντικειμένων καθώς και την επεξεργασία των βιοαρχαιολογικών ευρημάτων. Η έρευνα πεδίου θα συμπληρώνεται τα απογεύματα στα εργαστήρια που αφορούν τις διεπιστημονικές προσεγγίσεις που σχετίζονται με τη μελέτη των ανασκαφικών ευρημάτων. Επιπλέον, μέσα από μια σειρά διαλέξεων από ειδικούς και εκπαιδευτικών εκδρομών, οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με πτυχές της ιστορίας και της τέχνης της Βόρειας Ελλάδας των παρελθόντων χρόνων.

Το πρόγραμμα

Διάρκεια: 3 εβδομάδες | Περίοδος: 10 – 28 Ιουλίου, 2017

Συναφή πεδία: Αρχαιολογία, Ιστορία της Τέχνης, Ανθρωπολογία, Κλασικών Σπουδών και Ιστορίας (κατά προτίμηση με έμφαση στην αρχαία και μεσαιωνική περίοδο)

Επίπεδο: Κατά προτίμηση τελειόφοιτοi προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές/φοιτήτριες

Αριθμός συμμετεχόντων:15-20                      Κόστος: € 2000           Γλώσσα: Αγγλικά ECTS: 6

Επικοινωνία:  marakos@smg.web.auth.gr

Επιπλέον πληροφορίες: http://smg.web.auth.gr/wordpress/?page  id=6998

————————————————————————————

 

In connection with the collaboration, the Hellenic Link, Inc. has  several projects with the Aristotle University of Thessaloniki and we are pleased to inform the members  that our Association has received approval from the Administration of the University to assist in the launching of an Association of  its alumni and alumnae in the United States:

“ Dear Dr. Efthymiou ,                                                                                                   

Dear friends,

Allow me to start with apologies for my late reply. Your proposal to move ahead with the incorporation of a US branch of AUTh Alumni is excellent. We are very much interested in it and we will provide all necessary assistance. I am currently trying to identify the suitable person or persons for this project.

I am copying this message to Prof. Ariana Stogiannidou, our vice-rector for Academic and Student Affairs. She, too, has extensive Knowledge of the US academic system and she will be involved in this endeavor.

We will get back to you soon.

Warm regards,

Professor Pericles A.Mitkas”                                                                                         

Rector                                                                                                                                  

Aristotle University of Thessaloniki                                                                              

54124 Thessaloniki,  Greece

 HELLENIC LINK, Inc

 A NON PROFIT CULTURAL AND SCIENTIFIC ASSOCIATION

 OF  HELLENES AND  PHILHELLENES INCORPORATED IN DELAWARE

Suite No. 278, 38-11 Ditmars Blvd, Astoria, New York 11105 

 WebSite: http://www.helleniclink.org        Email: info@helleniclink.org

                             Contact Telephone: (718) 217- 0430                          

 

LETTERS WE HAVE RECEIVED

 

Dear Friends:

Thank you for your wonderful tribute to Father Demetrios. Father and I served together as priests in Egg Harbor Township, NJ for over 21 years. With each passing day, we realize and celebrate his greatness with greater enthusiasm. God bless him, and Father, in turn, has inspired all of us in marvelous ways.

Father George Liacopoulos

Holy Trinity Greek Orthodox Church

Egg Harbor Township, NJ

———————————————

Αγαπητοί Φίλοι,

Θερμά Συλληπητήρια για την εκδημία εις Κύριον του Πατρός Δημητρίου Κωνσταντέλου.

Το  Hellenic Link, Inc. έχασε ένα από τα αξιολογότατα μέλη του, ένα πολύτιμο Φίλο, συνεργάτη και συμπαραστάτη στο μακροχρόνιο έργο σας.

Ο Πατήρ Δημήτριος ήταν πολύ αγαπητός σε όλους μας, πολυ σεβαστός και οι συμβουλές του  έλυναν πάντοτε ότι προβλήματα  παρουσιαζόταν σε κοινές προσπάθειες και συνεργασίες. Ήξερε δε να κάνει καλούς μόνο φίλους και συνεργάτες.

Ο Θεός ας αναπαύσει την Αγίαν Ψυχήν του. Παρακαλώ, διαβιβάστε τα συλληπητήριά μου στα παιδιά του και κουράγιο σε όλους να τον θυμόμαστε.

Άγγελος Τσακλάγκανος, Ομότιμος Καθηγητής

Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Καθηγητής Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου

———————————————-

Προς τον
Πρόεδρο της Hellenic Link, Inc.
Καθ. κ. Κωνσταντίνο Ευθυμίου

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Επικοινωνώ μαζί σας εκ μέρους της κας Paola Cofano. Είμαι διευθύντρια του Ελληνικού  Ιδρύματος Πολιτισμού Ιταλίας το οποίο έχει ως σκοπό την προβολή του ελληνικού πολιτισμού, την διάδοση της ελληνικής γλώσσας και την ενίσχυση και ανάπτυξη του διαπολιτισμικού διαλόγου στη Ιταλία και την Σλοβενία. Με την κα Cofano ήδη έχουμε αναπτύξει μία επιτυχή και στενή συνεργασία για την επίτευξη των ως άνω σκοπών. Ο φορέας του οποίου είστε Πρόεδρος έχει παρεμφερείς σκοπούς και με την παρούσα θα ήθελα να έχουμε μία πρώτη επικοινωνία η οποία εύχομαι να εξελιχθεί και σε μία αποτελεσματική συνεργασία. Θα φροντίσω να σας στέλνουμε τα νέα της δραστηριότητάς μας.
Παραμένω στη διάθεση σας.

Με εκτίμηση

Αλίκη Κεφαλογιάννη
Διευθύντρια
Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ιταλίας


Aliki Kefalogianni Hatzaki
Direttore

FONDAZIONE ELLENICA DI CULTURA ITALIA

Via del Lavatoio 5

34132 Trieste – I piano

Tel. (+39) 040639339

Fax (+39) 0403482269

E-mail: fondazioneellenicadicultura@gmail.com

Site: http://hfc-worldwide.org/trieste/
Facebook: Fondazione Ellenica di Cultura-Sezione Italiana 

———————————————————————————-

Αγαπητοί Φίλοι του Ελληνικού Συνδέσμου, καθώς και του Κύκλου της Ουάσιγκτον,

Ευχαριστώ για το φυλλάδιό σας 144 (είναι σωστή η μετάφραση της λέξης Bulletin;).

Βρίσκω το κείμενο για τον έξοχο ελληνιστή, προσωπικό φίλο, και ορθόδοξο πατέρα Δημήτριο Κωνσταντέλο, καθώς και τα κείμενα των συγγραφέων Φωτεινής Τυράσκη, Ευαγγελίας Γεωργουλέα και Σαράντη Καργάκου εξαιρετικά για εκείνους που λατρεύουν

Την ελληνική γλώσσα  και αφιερωμένοι στη διατήρηση και σωστή διάδοσή της.

Είναι κατάλληλα για διανομή και στα μέλη του Κύκλου της Ελληνικής Γλώσσας που έχουμε ιδρύσει στην πρωτεύουσα της χώρας από το τέλος του 2012.

(Αφήνω τη διανομή των κειμένων αυτών, κατά βούληση, στους συνεργάτες μου του Κύκλου.)

Θα μπορούσαμε να ανταλλάσσουμε τα κείμενα που διαδίδουμε στα μέλη μας, αντιστοίχως, και να βρούμε τρόπους να επεκτείνουμε την εμβέλεια των δικών μας οργανισμών και σε άλλες χώρες και στην Ελλάδα. Κυρίως, είναι μεγάλη ανάγκη να βρίσκουμε τρόπουςκαι κίνητρα για ευκαιρίες να μιλούμε τα ελληνικά αποκλειστικώς.

Όπως το κάνουμε και στον Κύκλο της Ουάσιγκτον.

Σας πληροφορώ πως λάβαμε μία πολύ ευπρόσδευκτη αλλά μη αναμενόμενη επιστολή από μία παρόμοια ομάδα της Μόσχας στην οποία ο βασικός κανόνας είναι, και εκεί, η αποκλειστική χρήση της ελληνικής (παίρνω την ευκαιρία να σας κάνω γνωστό το περιχόμενο της επιστολής των Ρώσων φίλων).

Μία δεύτερη πληροφορία είναι πως στην τελευταία του επίσκεψη , πρόσφατα, στο Κίεβο, ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε αναφορά και σε 100,000 ελληνοφώνους της Ουκρανίας, οι οποίοι, φαντάζομαι, θα ήταν έτοιμοι και μετά χαράς να συμμετάσχουν σε παρόμοια προσπάθεια στη χώρα τους και στη επικοινωνία μαζί μας.

Στο μέλλον, προτείνω να σας αποστείλουμε ,από τον Κύκλο προς εσάς,κείμενα  εισηγήσεων,παλαιών και νέων , που κάναμε στον Κύκλο,Ετσι θα δημιουργήσουμε ένα διεθνές, θα έλεγα παγκόσμιο, κύκλωμα κέντρων ελληνικού πολιτισμού και πιο ιδιαίτερα της ελληνικής γλώσσας, που να επικοινωνούν τακτικά μεταξύ τους και που μάλιστα με τις σημερινές τεράστιες ηλεκτρονικές ευκολίες, θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα!

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Αχιλλέας Αδαμαντιάδης

Ακολουθεί το συνημμένο γράμμα του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΜΟΣΧΑΣ

Αγαπητοί Φίλοι,

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσειτην ενδέκατη συνεδρία της Ελληνικής Λέσχης Διαλόγου και Επικοινωνίας «Επικοινωνούμε Ελληνικά-Μόνο Ελληνικά», που εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης παιδαγωγικής-πολιτισμολογικής δράσης μας , προϋποθέτει συναντήσεις , σε τακτική βάση, σε καφετέρια, όπου σε άμεση, αβίαστη και φιλική ατμόσφαιρα οι συμμετέχοντες συζητούν διάφορα θέματα ενδιαφέροντός τους, τα οποία έχουν νωρίτερα επιλέξει και ορίσει. Τη συζήτηση συντονίζουν καθηγητές, φορείς της νεοελληνικής γλώσσας.

Στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων, οι μαθητές της ελληνικής γλώσσας

έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν σε φιλική ατμόσφαιρα διάφορα θέματα που αφορούν το σύγχρονο βίο στην Ελλάδα, τον πολιτισμό και τα ήθη της

Χώρας μας, αλλά και να περάσουν μερικές ευχάριστες βραδιές, απολαμβάνοντας τσάϊ, καφέ και ελληνικά γλυκά με την παρέα παλαιών και καινούργιων φίλων, Ελλήνων και Φιλελλήνων. Στόχο των συναντήσεων αποτελεί η ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων  των μαθητών, κυρίως του προφορικού τους λόγου, η διευκόλυνση της προφορικής επικοινωνίας, αλλά και η εμβάθυνση γνώσεων για τον ελληνικό πολιτισμό.

Η ενδέκατη συνεδρίαση της Λέσχης  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, ώρα 18¨00, στο ελληνικό γιράδικο “GOKOS” επί της οδού: 19 Sushevskaya str., building 4(metro station “Mendeleevskaya”).

Το θέμα της ενδέκατης συνάντησης της Λέσχης:

 « Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες , εορταστικές παραδόσεις σε Ελλάδα και Ρωσία. Προσωπικές μας εμπειρίες( ήθη, έθιμα, μαγειρική, συνήθειες, παραδόσεις)»

Διάρκεια της συνεδρίας 1,5 ώρα.

 Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή δύνασθε να απευθύνεστε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις  monogreek@gmail.com<mailto:monogreek@gmail.com>, hcc@mail.ru<mailto:hcc@mail.ru>  (αρμόδια  η σπουδάστρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού κα Σβετλάνα Μαρτίνοβα).

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η υποβολή δήλωσης

Σας περιμένουμε!

Με εκτίμηση,

Δώρα Γιαννίτση, δ/ντρια Κ.Ε.Π.

Διεύθυνση Κ.Ε.Π.  Altufyevskoe shosse,44, office No. 9, 2nd  Floor,

127566 Moscow, Russia

Editors Note: Ευχαριστούμε τον αγαπητό συνάδελφο και συνεργάτη για τις παρατηρήσεις και προτάσεις που εκφράζει με την ιδιότητα και εμπειρία στελέχους και του Κύκλου Ελληνικής Γλώσσας του Washington, DC. Μας ευχαριστεί και τιμά, φυσικά, η σκέψη του περί διανομής εις τα μέλη του Κύκλου άρθρων που δημοσιεύονται στο Δελτίο (Bulletin) του Ελληνικού Συνδέσμου (ΕΣ). Πρέπει να σημειώσουμε ότι στο ιστορικό του ο ΕΣ ήδη έχει στο Δελτιο αυτό και στον ιστότοπό του επανειλημμένες  ανατυπώσεις πολύ αξιολόγων παρουσιάσεων που έγιναν στις συναθροίσεις του Κύκλου. Αυτό έγινε και γίνεται ακριβώς εις εφαρμογήν της πρότασης του Δρος Αδαμαντιάδη ότι ο καιρός «επέστη» οι φορείς του Ελληνικού πολιτισμού ανά τον κόσμο να αυξήσουν τις επαφές και τον συντονισμό μεταξύ τους για να υπάρξει αισθητή επίδραση, αναγνώριση και αποδοχή, των συστατικών του πολιτισμού μας. Επίκαιρη υπενθύμιση για την ανάγκη αυτή είνα και η παρουσίαση της επιστολής του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας. Και η αναφορά ακόμη, που γίνεται στο τεύχος τούτο του Δελτίου μας, στην πρόταση του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού Ιταλίας που εδρεύει στην Τεργέστη (Trieste), την ίδια ανάγκη μαρτυρεί. Η ανταπόκριση πάντως σε μια γενικευμένη ανάγκη επαφής και συνεργασίας πάνω σε θέματα Ελληνικού Πολιτισμού, θα πρέπει  να παραδεχθούμε, δεν είναι στην πράξη εύκολη υπόθεση.Χρειάζεται αφιέρωση και πολλή δουλειά από πολλούς. Είναι όμως πραγματοποιήσιμη, στην έκφραση του Δρος Αδαμαντιάδη, με τις υπάρχουσες «σημερινές τεράστιες ηλεκτρονικές ευκαιρίες». Ο ΕΣ δεσμεύεται να ανταποκριθεί με φιλάδελφο πνεύμα ενότητας στις προτάσεις συεργασίας που του απευθύνονται από πολλές διευθύνσεις.

—————————————————————————————-

Καλημέρα σας,                                                          

Καλή χρονιά και ευλογημένη σε όλη τη μεγάλη σας οικογένεια.

Ευχαριστώ για την ενημέρωση σχετικά με την επίσκεωη στην Αμερική του πρυτάνεως του ΑΠΘ. Εκτιμώ ότι ήταν πολύ χρήσιμη και επιτυχημένη επίσκεψη.

Απήλαυσα και τα Δελτία Αριθ. 141 και 142.

Μου δόθηκε επίσης η ευκαιρία να επισκεφθώ και την ιστοσελίδα του Ελληνικού Συνδέσμου. Πολύ χρήσιμη και κατατοπιστική. Συγχαρητήρια.

Με φιλικούς χαιρετισμούς και ευχές,

Παναγιώτης Σίσκος

 

PanayotisA.Siskos                                                                                                                             

ProfessorofEnvironmentalChemistry                                                                                                  

Laboratory of Environmental Chemistry

DepartmentofChemistry                                             

NationalandKapodistrianUniversityofAthens                                                                           

Panepistimiopolis, Zografos

Athens 15771, Greece

——————————————————————

 

Αγαπητοί φίλοι – πάντα “επί των επάλξεων του πνεύματος και της Ελληνικής
γλώσσας”
Ευχαριστώ που μου στέλνετε τα Bulletin με τις τόσο ενδιαφέρουσες δράσεις και απόψεις
Σας επισυνάπτω μια ανακοίνωση σχετική με την καμπάνια της “Ελληνικής Λέσχης του Βιβλίου” η οποία, στην πράξη, προωθεί το βιβλίο που ανεβάζει τον
άνθρωπο…  Γίνεται με την συνεργασία της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος και
το πρόγραμμά της Act4Greece..
Παρακαλώ να ενισχύσετε την προσπάθεια της ίδρυσης των ποιοτικών αυτών
Δανειστικών Βιβλιοθηκών, είτε δια της καταβολής εκ μέρους σας ποσού  – αν
υπάρχει η δυνατότητα, είτε/και κοινοποιώντας το συνημμένο σε Μέλη και Φίλους του Ελληνικού Συνδέσμου.με την παραίνεση να βοηθήσουν και αυτοί.
Σας ευχαριστώ
Ήβη Σταυροπούλου
Γενική Γραμματεύς

Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου

www.elbi.gr  info@elbi.gr

H Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου στο Πρόγραμμα Αct4Greece!

Βοηθήστε να φτάσει το φως της γνώσης στα ελληνόπουλα!

Ξεκίνησε η καμπάνια συγκέντρωσης πόρων για τη δημιουργία 20 δανειστικών βιβλιοθηκών μέσω της πλατφόρμας συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding),  www.act4greece.gr  που έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας.

Ακόμα και 1 ευρώ… θα βοηθήσει 2.330 μαθητές και 235 καθηγητές
20 σχολείων απομακρυσμένων περιοχών της πατρίδας μας ν’ αποκτήσουν τη δική τους ποιοτική δανειστική βιβλιοθήκη. 

Σχολεία:

  • Νομός Χίου: Δημοτικά Θολοποταμίου, Αγίου Γεωργίου, Βολισσού, Οινουσών, Γυμνάσιο-Λύκειο Οινουσών.
  • Νομός Κυκλάδων: Δημοτικό Κύθνου, Γυμνάσιο-Λύκειο Κύθνου.
  • Νομός Δράμας: Δημοτικά N.Αμισού, 1ο και 2ο Καλαμπακίου, Γυμνάσια Κυργίων και Σιταγρών.
  • Νομός Ημαθίας: Δημοτικό Μακρυχωρίου.
  • Νομός Δωδεκανήσου: Δημοτικά 1ο, 2ο και 6ο Κω, Γυμνάσια Κέφαλου, Εσπερινό και 2ο Κω
  • Νομός Πέλλας: 4ο Δημοτικό Αριδαίας

Σπείρετε στο μέλλον τους ποιότητα και πολιτισμό. Σίγουρα κάποιοι θ’ αδράξουν τους καρπούς…

Και μην ξεχνάμε: Ουκ επ’ άρτω  μόνον  ζήσεται άνθρωπος…

 Υ.Γ. Διαδώστε το!

Editors Note: Πολλά από τα ανωτέρω  σχολεία βρίσκονται σε ακριτικές περιοχές της  αιγαιοπελαγίτικης και βόρειας Ελλάδας, που σήμερα βρίσκονται κατω από αφόρητη πίεση κακών γειτόνων, που μεταχειρίζονται πάμπολλα μέσα να αδυνατίσουν και διαλύσουν τον εθνολογικό και κοινωνικό ιστό των κατοίκων τους(«ο νοών νοείτω»). Αποτελεσματικό μέσο να τους στηρίξουμε είναι να δείξουμε φροντίδα για τις ανάγκες των παιδιών τους που απαραίτητα περιλαμβάνουν γνωσιολογική και πνευματική ανάπτυξη.  Οι ποιοτικές δανειστικές  βιβλιοθήκες προσφέρουν μεγάλη βοήθεια στην κατεύθυνση αυτή.Ας βοηθήσουμε τους συμπατριώτες μας αυτούς να μείνουν ψυχωμένοι φρουροί κατά της βαρβαρότητας που καθήμερινά τους απειλεί και μαζί με αυτούς και όλους τους Ελληνες. Ας ανταποκριθούμε θετικά στην έκκληση της «Λέσχης του βιβλίου».

——————————————————————————————————–

Subject: GREEK TEACHERS ASSOCIATION OF NEW YORK PROMETHEUS – YouTube

An amazing video of historical meaning for the Greek Teachers in America!
During the last 20 minutes of the video, you will witness the beginning of a miracle, the first pedagogical program initiated by PROMETHEUS in cooperation with the Greek School of the Ascension in Fairview, N.J. This first pedagogical program was taught for three months by Dr. Thalia Hadzigiannoglou , Coordinator of the Greek Education in the Greek Consulate  in NYC.
We are happy that Mrs. Maria Makedon  announced at the Papadiamandis Lecture of Prometheus that she will adopt a similar program soon!
Ενα βίντεο ιστορικής σημασίας για τους Ελληνες εκπαιδευτικούς στην Αμερική!
Συγχαρητήρια στο Σύλλογο Ελλήνων Εκπαιδευτικών ” Προμηθεύς” και στο Σχολείο της Θείας Αναλήψεως στο Φέρβιου στη Νέα  Ιερσέη για το πρώτο αυτό παιδαγωγικό Πρόγραμμα!  Θερμά ευχαριστήρια στην επιμορφώτρια, Δρ. Θάλεια Χατζηγιάννογλου , για την δωρεάν διδασκαλία του τρίμηνου προγράμματος!
Η απονομή γίνεται στα 20 τελευταία λεπτά του βίντεο! Απολαύσετε τα ιστορικά αυτά 20 λεπτά στο τέλος του βίντεο!
Συγχαίρουμε την κ. Μαρία Μακεδών που ανακοίνωσε στο φιλολογικό προγραμμα για τον Παπαδιαμάντη ότι  θα υιοθετήσει σύντομα παρόμοιο Πρόγραμμα!
https://m.youtube.com/watch?v=uSqH4tn56Us

 

Editors Note Προσθέτουμε και τα δικά μας συγχαρητήρια για την καινοτόμο παιδαγωγική εφαρμογή στο Fairview, NJ και ευχόμαστε να επαναληφθεί και επεκταθεί ευρύτερα στα Ελληνικά σχολεία της χώρας

 

 

 

Leave a Reply